Boxplosive zoekt een:

Test Automation Engineer

Test Automation Engineer :

“To inspire and innovate the world of digital customer engagement for retailers and brands”, dat is waar we iedere dag aan werken.

Waar kom je te werken?

Boxplosive is een marketing technologiebedrijf met expertise in loyaliteit en engagement voor de Retail. Bij ons vind je uitgebreide Retail ervaring, IT en creativiteit onder één dak. Onze onderscheidende en succesvolle digitale engagement programma’s en campagnes, voor vooraanstaande retailers en consumentenmerken, stimuleren traffic en conversie en zorgen voor merkbetrokkenheid en loyaliteit.

Met onze promoties, spaarprogramma’s en rewards creëren we gedenkwaardige ervaringen, voor zowel de offline als online omgeving. Geen ‘one-size-fits-all’-benadering, maar een betekenisvolle, persoonlijke ervaring, waarbij consumenten zich erkend en gewaardeerd voelen.

Hoe ga je dat aanpakken?

Als testspecialist is het specificeren van testscenario’s aan de hand van opgestelde requirments en acceptatiecriteria een essentieel onderdeel van je werkzaamheden. Jij zorgt ervoor dat zowel de teststrategie als de testomgeving als een huis staat. Met het oog op steeds hogere kwaliteitseisen aan onze software, de noodzaak om effectiever en sneller te kunnen testen en het hanteren van nieuwe architectuur, zet jij volop in op testautomatisering. Hierin neem je de leiding, adviseert de organisatie over de richting waarin dit moet worden ontwikkeld en welke tools daarbij horen. Je zet het framework op en beheert deze.

Je analyseert testresultaten, signaleert de risico’s en maakt een inschatting wat de impact is van de gesignaleerde fouten. Op basis van de analyse weet jij wanneer specifieke testen noodzakelijk zijn. Je fungeert als kartrekker en je weet het team hierin mee te nemen. Keer op keer streef je naar een beter resultaat.

Wat breng je daarvoor mee?

Ruime ervaring als Test Automation Engineer in een product georiënteerde organisatie. Het opzetten van een framework voor testautomatisering heeft voor jou geen geheimen.  Je zorgt hierbij steeds voor een juiste balans tussen schaalbaarheid en onderhoudbaarheid van het agile testproces.

Daarnaast weet je om te gaan met het spanningsveld tussen de tijd die het duurt om regressietests te draaien en het risico dat door de tests wordt afgedekt. Je kent hierbij de belangen, weegt deze tegen elkaar af en adviseert en beslist hierover.

Je bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, technieken en (open source) testtools en past deze toe wanneer dit van toegevoegde waarde is. Met jouw kennis, ervaring en visie lever je echt business value.

Je bent bereid om andere feedback te geven maar ook bereid om de feedback van anderen te ontvangen.

Wat ga je doen?

Als Test Automation Engineer draag je bij aan de ontwikkeling van innovatieve loyaliteitsoplossingen. Je bent verantwoordelijk voor de teststrategie en het ontwerpen en uitvoeren van het agile testproces. Jouw doel is om bugs te signaleren en in kaart te brengen, maar bovenal om ze te voorkomen en te zorgen dat de softwareproducten aansluiten op de wensen van de (interne en externe) klanten. Jouw werkzaamheden resulteren in de beste gebruikerservaring voor de eindgebruiker.

Het testproces geef je vorm door een uitgebalanceerde combinatie van vaste automatische testen en steekproefsgewijze testen. Hierbij ben je gefocust op de functionele correctheid en performance van de software, webservices, apps en webpagina’s. Je speelt een belangrijke rol in de feedbackloop richting het scrum team, zodat er tijdens het ontwikkelproces ruimte is om tijdig bij te sturen. De manier waarop jij jouw werkzaamheden inricht en uitvoert zijn medebepalend voor de algehele kwaliteitsbewaking en optimalisaties van onze producten en processen.

Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het development team, dat bestaat uit Front-end en Back-end Developers, een collega Tester en een Solutions Architect. Jullie zijn zelfsturend; je kunt dus rekenen op korte lijnen, geen bureaucratie en veel regie op je eigen werk.

Daarnaast beschik je over:
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met de Agile werkwijze en het werken binnen een scrum team;
 • Ervaring met verschillende testmethodieken en testtools (bij voorkeur Katalon);
 • Ervaring met .NET, .NET core en C#.
 • Kennis van Microsoft Azure en/of Microsoft Azure DevOps is een pré.
 • Uitstekende kennis van de Engelse en Nederlandse taal
Wat krijg je daarvoor terug?

Het is de ambitie van Boxplosive om de komende jaren substantieel te groeien. Dit willen we bereiken door onze unieke, klantgerichte propositie verder te ontwikkelen voor de bestaande Retailmarkt in Nederland en deze uit te bouwen naar België, Luxemburg en Duitsland. Wij onderscheiden ons in de markt door content, tech en data te combineren.

Wij snappen dat jij niet alleen die gewaardeerde collega bij Boxplosive bent. Je hebt verschillende rollen in het leven en daar horen keuzes bij. Wij bieden je de mogelijkheid die arbeidsvoorwaarden te kiezen die voor jou belangrijk zijn. Denk aan het bijkopen van extra vakantiedagen, flexibele werktijden en twee dagen thuis kunnen werken. Hoe je dit het best kunt invullen, daarover maak je met je leidinggevende en collega’s afspraken, zodat je je werkritme aan kunt passen aan je privé-wensen. Daar horen natuurlijk een thuiswerkvergoedingen voor internet en een goede werkplek bij.

Daarnaast krijg je bij ons:
 • Een innovatief bedrijf waar de klant en kwaliteit altijd op nummer 1 staan;
 • Een platte structuur, korte lijnen, hoog kennisniveau en alle expertise in eigen hand;
 • Een competitief salaris. Afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleidingsniveau;
 • 26 vakantiedagen op basis van een werkweek van 40 uur;
 • Ruimte om jezelf continue te blijven ontwikkelen; hiervoor is een opleidingsbudget beschikbaar;
 • En, als de situatie het weer toelaat gezellige (kantoor)borrels, het jaarlijks kerstdiner en andere leuke activiteiten met je collega’s!

Stuur ons
jouw sollicitatie

Bij Boxplosive draait het om plezier in je werk. Om de drive om samen met je collega’s, vanuit ieders expertise, te inspireren en innoveren voor meer klantbetrokkenheid. Benieuwd naar onze wereld? Kom werken bij Boxplosive. Kennismaken doen we graag!

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.